Căutare în site

Stimată doamnă Alla Bordianu,

Vicepreședinte al raionului Soroca

 

     Cu ocazia zilei de naștere Vă adresăm sincere felicitări, urări de sănătate, bunăstare, armonie sufletească și bucurii.

     Vă exprimăm  întreaga recunoștință pentru bunele intenții la  dezvoltarea raionului Soroca, pentru dăruirea de sine, receptivitatea manifestată zi de zi față de cetățeni, energia, responsabilitatea, încrederea și curajul, profesionalismul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care dați dovadă în nobila Dumneavoastră misiune.

     Apreciem înalt munca depusă întru realizarea ideilor pe care le împărtășiți cu generozitate, Vă dorim realizări profesionale și personale, apreciere din partea celor ce vă înconjoară.

 

Cu profund respect

 

Veaceslav Rusnac,

Președinte al raionului Soroca

La 15 februarie 2020 se împlinesc 31 ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, o zi de comemorare a tragicului eveniment care a lăsat o amprentă și în istoria statului nostru.
La 14 februarie curent, începând cu orele 10.00 în municipiul Soroca acţiunea a început cu un marş de comemorare ale victimelor căzute în război cu depunere de flori la Monumentul lui ”Ștefan cel Mare și Sfânt” din Piața Libertății.
La eveniment au fost prezenți angajații Consiliului raional împreună cu președintele raionului dl. Rusnac Veaceslav, angajații Primăriei mun. Soroca împreună cu primarul d-na Pilipețchi Lilia, președintele organizației raionale a participanților din Afganistan, dl. Focșa Igor, primarii localităților r-lui Soroca, serviciile desconcentrate, veterani de război, rude ale celor căzuţi pe câmpurile de luptă, etc.
Acţiunile au început cu discursul președintelui raionului, dl. Rusnac Veaceslav, după care s-a ținut un minut de reculegere.
Conducerea raionului, veterani şi rude ale participanţilor la război şi reprezentanţi ai societăţii civile, au depus flori la Monumentul ostașilor căzuți în luptele din Afganistan de la Complexul Memorial situat pe strada Independenței. Mai târziu, veteranii au participat la o masă de pomenire, organizată cu suportul Consiliului raional Soroca și Primăriei municipiului Soroca.
Războiul din Afganistan a durat aproape zece ani, din 1979 şi până în 1989. În urma operaţiunilor militare au fost ucişi peste 15.000 de militari sovietici.
În războiul din Afganistan au luptat şi 12.500 de moldoveni, dintre care 301 au murit în lupte, 257 au rămas invalizi, iar 5 au fost dați dispăruți fără veste.

Astăzi, 14 februarie 2020, se împlinesc 85 de ani de la nașterea poetului naţional Grigore Vieru, personalitate marcantă a culturii naționale.
Cu această ocazie, angajații Consiliului raional împreună cu președintele raionului dl. Rusnac Veaceslav, angajații Primăriei mun. Soroca împreună cu primarul d-na Pilipețchi Lilia, primarii localităților r-lui Soroca, președintele Asociației ”Grogore Vieru” d-na Bejan Ana, preotul Mihail Milea (România), serviciile desconcentrate, elevi, oaspeți de onoare și admiratori ai creației sale au depus flori la bustul poetului, amplasat pe Aleea Clasicilor din Parcul „Mihai Eminescu”, din Soroca.
Evenimentul a fost deschis de către vicepreședintele raionului Soroca d-na Paunescu Svetlana, fiind urmat de un recital de cântece și poezii, de către ansamblurile autohtone și elevii instituțiilor de învâțământ din mun. Soroca.

Consiliul Raional Soroca

str.Ștefan cel Mare, 5/ or.Soroca, MD-3000 / Republica Moldoca  Tel.+ (373) 230 2-26-50, Fax. + (373) 230 2-20-98, Email:crsoroca@gmail.com,
Program de lucru 08:00 - 17:00